Sorry, deze aanbieding is verlopen

 • Flight available
 • Accommodatie inclusief

Zie het noorderlicht dansen in Tromsø

 • Stedentrip
 • 3, 4, 5, 6 of 7 nachten
 • Tromsø
Vanaf € 479
 • per persoon vanaf
 • gebaseerd op 2 personen

Spot het noorderlicht met deze onvergetelijke reis naar Noorwegen incl. 3, 4 of 5 nachten, ontbijt, noorderlichttour, bustransfer en opt. vluchten

Het noorderlicht is zoiets dat je met eigen ogen moet zien om te kunnen bevatten hoe mooi het is. Tijdens deze trip ga je op safari om dit prachtige natuurverschijnsel te spotten. Lang geleden dacht men dat het noorderlicht een teken van onheil was dat werd veroorzaakt door dansende geesten. Tegenwoordig weten we wel beter en Noorwegen heeft zich ontwikkeld tot een populaire plek om te genieten van het noorderlicht. Je gaat met een groep op verkenning vanuit het Noorse plaatsje Tromsø. In deze stad vind je een fijne mix van cultuur en natuur, maar het draait natuurlijk om de prachtige landschappen én het noorderlicht in de omgeving. Om je winterbelevenissen compleet te maken kun je je trip uitbreiden met excursies zoals een sledetocht met husky's of een boottocht om walvissen te spotten. Ben je klaar voor een onvergetelijke reis?

Deze aanbieding is inclusief:
 • 3, 4 of 5 overnachtingen in Tromsø
 • Met ontbijt
 • Noorderlichttour
 • Bustransfer tussen vliegveld en hotel
 • Retourvlucht van Amsterdam, Brussel Zaventem, Düsseldorf naar Tromsø
 • Of boek deze reis zonder vervoer en boek je eigen vluchten
'Aurora Borealis'

Dat het noorderlicht ('Aurora Borealis') een van de mooiste natuurverschijnselen is, hoeven wij je natuurlijk niet meer te vertellen! Maar wat is het nu eigenlijk en hoe wordt het veroorzaakt?

Onze zon slingert continu elektrisch geladen deeltjes de ruimte in, met een snelheid van 250 tot 2500 km per seconde. Een klein gedeelte van deze deeltjes zal (na een reis van ruim 150 miljoen kilometer!) de aarde bereiken. Zodra de deeltjes in onze atmosfeer in aanraking komen met stikstof- en zuurstofmoleculen, ontstaan er lichtdeeltjes. Als er genoeg botsingen zijn, kunnen wij het licht met het blote oog waarnemen. De geladen deeltjes die onze atmosfeer bereiken, worden opgevangen door de magnetische veldlijnen rond de aarde. Deze veldlijnen leiden de deeltjes naar beide poolstreken, waar ze hun oorsprong vinden. Ook op de zuidpool kun je het verschijnsel dus waarnemen - dat wordt het zuiderlicht (of 'Aurora Australis') genoemd. Dit licht is voor ons echter moeilijker waar te nemen, omdat het met name op Antarctica te zien is. Soms is het zuiderlicht vanuit Nieuw-Zeeland, Australië of Patagonië waar te nemen, maar het noorderlicht bewonderen is voor ons een stuk eenvoudiger!

Dag 1-3: Noorderlicht tour

Tijdens deze reis maak je kennis met de prachtige verstilde wereld van sneeuw en ijs in Tromsø, hoog in Noorwegen. Van september tot en met maart wordt de inktzwarte poolnacht versierd met kleurrijke lichtjes die als een lichtgevende sluier door de lucht dansen. Tromsø is een van de beste plekke… Lees meer

Clarion Hotel The Edge  of vergelijkbaar

Dag 1-4: Noorderlicht tour & Tromsø

Tijdens deze reis maak je kennis met de prachtige verstilde wereld van sneeuw en ijs in Tromsø, hoog in Noorwegen. Van september tot en met maart wordt de inktzwarte poolnacht versierd met kleurrijke lichtjes die als een lichtgevende sluier door de lucht dansen. Tromsø is een van de beste plekke… Lees meer

Clarion Hotel The Edge  of vergelijkbaar

Dag 1-5: Noorderlicht tour & Tromsø

Tijdens deze reis maak je kennis met de prachtige verstilde wereld van sneeuw en ijs in Tromsø, hoog in Noorwegen. Van september tot en met maart wordt de inktzwarte poolnacht versierd met kleurrijke lichtjes die als een lichtgevende sluier door de lucht dansen. Tromsø is een van de beste plekke… Lees meer

Clarion Hotel The Edge  of vergelijkbaar
Optionele excursies

Maak je reis nog spectaculairder met optionele excursies. Je kunt maximaal één excursie per dag kiezen (voor 4 of 5 nachten). De excursies kunnen tijdens het boekingsproces worden geboekt. Houd er rekening mee dat sommige excursies alleen van november en december plaatsvinden.

• Husky sledetocht (ongeveer 4,5 uur) •
Beleef een echte winterervaring terwijl je door de schilderachtige Breivikeidet-vallei sjeest op een hondenslee. De excursie is incl. transport, gids, thermopak, winterlaarzen en handschoenen evenals warme dranken en cake.

• Sneeuwscootersafari (ongeveer 7 uur) •
Tijdens deze excursie heb voldoende gelegenheid om het prachtige landschap te bewonderen en interessante feiten en verhalen over de regio te horen. Houd er rekening mee dat je ouder dan 18 jaar moet zijn en een geldig rijbewijs moet hebben om een sneeuwscooter te mogen besturen. In alle andere gevallen kun je bij iemand anders achterop de scooter. De tour is inclusief vervoer, gids, uitrusting, warme dranken en soep.

• Tour door rendierhouderij & Sami-cultuur (4-5 uur) •
Rendieren worden al jarenlang gebruikt voor de transport in de Samische cultuur. Tijdens deze tour ga je op een sledetocht met deze prachtige dieren, en een lokale Sami-gids vertelt je meer over de Sami-cultuur en tradities. De excursie is inclusief vervoer, gids, winterkleding, sledetocht en een maaltijd met drankjes.

• Walvissen spotten (6-8 uur) •
Droom je ervan om walvissen te zien? Tijdens deze reis krijg je een prachtig uitzicht over de fjorden en niet in de laatste plaats kun je bultruggen, orka's en gewone vinvissen zien - als je geluk hebt. De tour is incl. transport, gids, winterkleding en warme dranken en snacks. Alleen toegankelijk tot 28 februari

• Bootsafari op Arctische fjorden (6-8 uur) •
Maak kennis met de fauna van Noorwegen tijdens deze bootsafari op verschillende fjorden. Geniet van het prachtige landschappen en houd je ogen goed open om bijzondere dieren te spotten. De tour is incl. transport en gids.

• Noorderlichtcruise (ongeveer 4 uur) •
Bewonder het Noorderlicht vanaf het water tijdens deze bijzondere cruise in de avond. Deze tour is incl. gids.

calendar illustration
Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze aanbieding
Exclusief
 • Boekingskosten € 10
Betaling

Als je deze reis minimaal 42 dagen voor je vertrek boekt, dan kan je ervoor kiezen om in termijnen te betalen. De waarborg zal 50% van de totaalprijs bedragen, plus de boekingskosten en de reis- en/of annuleringsverzekering (indien van toepassing). Je vindt de bedragen van elke betaling en uiterste datum voor elke betaling in de laatste stap van het boekingsproces.

Aanvullende informatie
Voorwaarden

Je boeking is een rechtstreeks contract tussen jou en Secret Escapes Limited voor het leveren van je pakket. Secret Escapes treedt op als de verantwoordelijke touroperator en is daarom aansprakelijk voor de correcte uitvoering van de overeenkomst. Voorwaarden en het annuleringsbeleid zijn van toepassing op deze boeking.

Secret Escapes Limited is geregistreerd in Engeland & Wales onder het nummer 07026107, gevestigd op 120 Holborn, Londen, EC1N 2TD. © Secret Escapes 2020

Prijswijzigingen

Houd er rekening mee dat de vluchten die bij deze aanbieding inclusief zijn onderhevig zijn aan de huidige beschikbaarheid en prijs en tijdens je boekingsproces kunnen veranderen. Als dit het geval is, zullen we je dit altijd laten weten tijdens het boekingsproces

COVID-19

Wegens de COVID-19 pandemie zijn er mogelijk extra veiligheidsmaatregelen van kracht op de bestemming waar je naartoe wilt reizen. Deze maatregelen kunnen op zeer korte termijn veranderen. Kijk daarom vlak voor vertrek na wat de maatregelen zijn in het land waar je naartoe gaat aan de hand van het overheidsadvies van Nederland.

Bezetting

Max. 3 volwassenen, 2 volwassenen en 1 kind of 1 volwassene en 2 kinderen per kamer

Eenpersoonstoeslag

Ben je een solo avonturier? Dan betaal je een toeslag van €195,- per verblijf

Kinderkorting

O.b.v. 2 volbetalenden per kamer krijgt een kind t/m 12 jaar korting op het verblijf in het hotel.

Let op: Kinderen t/m 1 jaar krijgen korting op het vliegticket, maar hebben geen recht op een eigen stoel en ruimbagage in het vliegtuig

Babybed

Niet beschikbaar

Huisdieren

Niet toegestaan

Noorderlichttour

Tussen 1 sep. en 31 okt. neem je deel aan de Noorderlichttour in een kleine groep. Bij deze 'safari' zijn warme dranken, cake en een thermopak inbegrepen. Let op: Kinderen onder de 10 jaar mogen niet deelnemen aan deze tour.

Tussen 1 nov. en 31 maart neem je met een grotere groep deel aan de Noorderlichttour naar het Base Station. Hierbij zijn warme dranken en soep of stoofpot inbegrepen. Let op: Bij deze tocht dien je zelf te zorgen voor thermokleding. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom bij deze tour.

Reisdocumenten

Je ontvangt de reisbescheiden uiterlijk 5 dagen voor vertrek

Vluchttijden

Let op: Vluchttijden zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden door de luchtvaartmaatschappij. Vergeet niet om de actuele vluchttijden voor vertrek te bekijken op de website van de luchtvaartmaatschappij of het vliegveld om teleurstellingen of onverwachte situaties te voorkomen

Omstandigheden

Houd in gedachten dat excursies mogelijk worden gewijzigd door omstandigheden buiten onze controle. Onze partners kunnen bepaalde onderdelen wijzigen door weersomstandigheden bijv.

Valuta

In Noorwegen wordt er betaald met Noorse Kronen (NOK)